Gotowanie z Łukaszem Konikiem

Data: 11.08.2021 r., godz. 12.34    Liczba odwiedzających: 1333
Koło Gospodyń Wiejskich w Lewiczynie "Na obcasach" wzięło udział w niecodziennych warsztatach kulinarnych.
Panie z Koła Gospodyń Wiejskich w Lewiczynie "Na obcasach" wzięły udział w warsztatach kulinarnych ze znanym szefem kuchni Łukaszem Konikiem, a w degustacji wyśmienitych dań wziął udział włodarz belskiej gminy Wójt Władysław Piątkowski.

W Lewiczynie w ramach projektu "Wieprzowe smaki regionów" we wspólnym gotowaniu wzięły udział także panie z KGW Goszczyn i KGW Gospochy Bony. Było inspirująco, ciekawie i bardzo smacznie. Warsztaty kulinarne w gronie ciekawych ludzi nigdy nie jest nudne, a nauka jest prawdziwą przyjemnością. Panie w swoich przepisach łączyły polską wieprzowinę i grójeckie jabłka z lewiczyńskich sadów.

Łukasz Konik to jedna z najciekawszych postaci polskiej branży kulinarnej swojego pokolenia. Od kilku lat reprezentuje Polskę na arenie kulinarnej m.in. podczas targów międzynarodowych m.in. Indie, Wietnam, Tajlandia, Korea, Chiny, Jakarta, Tajwan, Singapur, gdzie promuje kuchnie polską. Wspólnie ze swoim kulinarnym teamem prowadzi warsztaty, pokazy, eventy, podczas których odkrywa tajniki kuchni. Na temat twórczego gotowania często wypowiada się na łamach gazet oraz w lubianych programach telewizyjnych. Wielki fan sportów motorowych. Obecnie zarządza cateringiem dietetycznym jednym z największych w Polsce. Pierwszy w Polsce autor bestsellerowej książki kulinarnej: „Kuchnia Regionów” (2021r.). Znany widzom telewizyjnej dwójki w programie „Pytanie na śniadanie” oraz MasterChef Junior w TVN, gdzie wystąpił w roli jury.

Urząd Gminy Belsk Duży
E. Tomasiak
Źródło: www.lukaszkonik.pl